Inhoudelijk materiaal BABBELBUS

Om jezelf en anderen beter te leren kennen kan je in onze BABBELBUS onderstaand inhoudelijk materiaal terugvinden.  Voel je vrij om het te gebruiken.  Uiteraard zijn wij ook bereid om jullie bij het spelen te ondersteunen.

- Het kernkwadrantenspel van Daniel Ofman: een unieke en inspirerende manier om je eigen kernkwaliteiten en uitdagingen te ontdekken.  

- Wie is de beste omdenker?  Het kaartspel: kun jij omdenken en van een lastig probleem iets leuks maken? Voor thuis of in de klas, met z'n tweeën of in een groepje.

- Omdenken - het kaarspel: kaartspel met provocerende vragen, waarmee je elk probleem tot een mogelijkheid omdenkt.  Voor thuis, op het werk of met je oma.  Waarschuwing.  Dit spel kan ertoe leiden dat je van problemen gaat houden...  

- Vertellis Feestdagen-editie: even geen mobiel, maar aandacht voor elkaar.  Een vragenkaartspel voor familie en vrienden.  De interessante prikkelende vragen laten je stilstaan bij unieke momenten van het afgelopen jaar en nadenken over plannen en dromen voor het komende jaar.  Het gaat niet over wie wint, maar om goede gesprekken met de mensen die je dierbaar zijn.  

- Okidootjes veerkracht: positief denken én doen.  Wat er ook gebeurt, ik kan het aan!  Hoe ga je om met verandering of tegenslag?  Hoe herstel je jezelf en pak je de draad weer op?

- Helpende gedachten: met welke helpende gedachte kun jij je prettiger voelen of een beter resultaat halen?  

- Waarden- en normenspel van Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun: mensen praten te weinig met elkaar over hun waarden en normen.  Dit spel wil een hulpmiddel zijn in de ontdekkingstocht bij de vraag: "Wat vind ik als individu (of wij als team of organisatie) het goede om te doen?" en "Hoe kunnen we dit vertalen in ons handelen in de dagelijkse praktijk?"

- Kennismakingsspel van Peter Gerrickens en Marijke Verstege: leer elkaar op een verrassende manier kennen.  Te spelen in team, maar ook in gezins- en familieverband of in met je vriendenkring.

- Feedbackkaarten (deel 1): spelenderwijs positieve feedback geven en vragen.  Leer op een laagdrempelige en positieve manier feedback vragen, geven en ontvangen.  Geschikt voor trainingen en vergaderingen maar ook goed bruikbaar op teamdagen en als start van teambuildingsactiviteiten.

- Ja-maar - levensvragen: Op zoek naar je levensvraag?  Trek een kaart.  Vaak is het stellen van een vraag moeilijker dan het vinden van een antwoord.  Dit spel helpt je op de juiste momenten de juiste vraag te vinden.  

- Ja-maar - dilemmakaarten: Twijfel, problemen of dilemma?  Trek een kaart.  Dit is het antwoord op jouw dilemma.  

Ken jij nog interessant inhoudelijk materiaal voor de BABBELBUS?  Laat het ons weten!