Inhoudelijk materiaal BABBELBUS

Om jezelf en anderen beter te leren kennen kan je in onze BABBELBUS onderstaand inhoudelijk materiaal terugvinden.  Voel je vrij om het te gebruiken.  Uiteraard zijn wij ook bereid om jullie bij het spelen te ondersteunen.

- Het kernkwadrantenspel van Daniel Ofman: een unieke en inspirerende manier om je eigen kernkwaliteiten en uitdagingen te ontdekken.  

- Wie is de beste omdenker?  Het kaartspel: kun jij omdenken en van een lastig probleem iets leuks maken? Voor thuis of in de klas, met z'n tweeën of in een groepje.

- Omdenken - het kaarspel: kaartspel met provocerende vragen, waarmee je elk probleem tot een mogelijkheid omdenkt.  Voor thuis, op het werk of met je oma.  Waarschuwing.  Dit spel kan ertoe leiden dat je van problemen gaat houden...  

- Vertellis Feestdagen-editie: even geen mobiel, maar aandacht voor elkaar.  Een vragenkaartspel voor familie en vrienden.  De interessante prikkelende vragen laten je stilstaan bij unieke momenten van het afgelopen jaar en nadenken over plannen en dromen voor het komende jaar.  Het gaat niet over wie wint, maar om goede gesprekken met de mensen die je dierbaar zijn.  

- Okidootjes veerkracht: positief denken én doen.  Wat er ook gebeurt, ik kan het aan!  Hoe ga je om met verandering of tegenslag?  Hoe herstel je jezelf en pak je de draad weer op?

- Helpende gedachten: met welke helpende gedachte kun jij je prettiger voelen of een beter resultaat halen?  

- Waarden- en normenspel van Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun: mensen praten te weinig met elkaar over hun waarden en normen.  Dit spel wil een hulpmiddel zijn in de ontdekkingstocht bij de vraag: "Wat vind ik als individu (of wij als team of organisatie) het goede om te doen?" en "Hoe kunnen we dit vertalen in ons handelen in de dagelijkse praktijk?"

- Kennismakingsspel van Peter Gerrickens en Marijke Verstege: leer elkaar op een verrassende manier kennen.  Te spelen in team, maar ook in gezins- en familieverband of in met je vriendenkring.

- Feedbackkaarten (deel 1): spelenderwijs positieve feedback geven en vragen.  Leer op een laagdrempelige en positieve manier feedback vragen, geven en ontvangen.  Geschikt voor trainingen en vergaderingen maar ook goed bruikbaar op teamdagen en als start van teambuildingsactiviteiten.

- Ja-maar - levensvragen: Op zoek naar je levensvraag?  Trek een kaart.  Vaak is het stellen van een vraag moeilijker dan het vinden van een antwoord.  Dit spel helpt je op de juiste momenten de juiste vraag te vinden.  

- Ja-maar - dilemmakaarten: Twijfel, problemen of dilemma?  Trek een kaart.  Dit is het antwoord op jouw dilemma.  

- GELUK voor kinderen - FEEST is een boek van Leo Bormans:  Dit boek leert je het leven te ervaren als een feest. Positief en hoopvol ingesteld zijn, maakt je veerkrachtiger en gelukkiger.  Maar hoe doe je dat?  De tien vogels in dit boek geven raad: ontdek waar je goed in bent, wees niet bang, maak plannen, werk samen, houd vol, realiseer je dromen en maak anderen gelukkig.  Zo maak jij zelf van elke dag een feest.

- GELUK voor kinderen - VRIENDSCHAP is een boek van Leo Bormans: Goede vrienden zijn belangrijk voor een gelukkig leven.  Misschien heb je veel vrienden, misschien heb je er één.  Misschien heb je nog geen vriend, maar dan komt er vast nog wel iemand op je weg.  Dit boek toont hoe je een vriend kunt zijn en blijven.  Want nog belangrijker dan vrienden hebben, is vrienden zijn.

TEAM GELUK van Leo Bormans: Versterk je positieve krachten en die van de groep. Dit spel is gebaseerd op jarenlange ervaring en recent wetenschappelijk onderzoek.  We hoeven geen nieuwe vaardigheden te leren.  Het gaat erom alle aanwezige positieve krachten te herkennen, te benoemen en te versterken.  Zo wordt één en één inderdaad drie.  De methodiek?  Positief roddelen en reflectie omzetten in actie. 

- DE GELUKSVOGELS - Geluk voor kinderen - het spel van Leo Bormans: Dit is een spel voor kleine en grote  gelukzoekers.  Het doel van het spel is om, aan de hand van de geluksopdrachten op de kaartjes, samen een zo groot mogelijk warm nest te bouwen en op weg te gaan naar nog meer geluk.

Ken jij nog interessant inhoudelijk materiaal voor de BABBELBUS?  Laat het ons weten!