Nieuwjaarsbrief aan Stefan Perceval

31-12-2019

Liefste Peter,

Weer een jaar voorbij, 2020 staat voor de deur en ik zoek de juiste toon voor mijn jaarlijkse nieuwjaarsbrief.

Ik zou willen schrijven over hoeveel moois ik gezien heb in 2019.  Hele kleine maar tegelijk hele grote dingen, die me raken tot in het diepst van mijn hart.  Ik zou de wereld willen roepen over jouw warme huis in Turnhout, dat er voor zorgde dat één van onze mensen haar waardevolle spulletjes niet kwijt is geraakt.  Over de onvoorwaardelijke, onbevooroordeelde inzet die mensen opbrengen voor medemensen in nood.  Over de dankbaarheid die we voelen, elke dag.

Ik zou je willen schrijven dat we ons ondertussen geruggesteund voelen door heel veel mensen.  Mensen met het hart op de juiste plaats.  Mensen die in ons geloven omdat wij in hen geloven.  Mensen die staan te springen om anderen te helpen. Mensen die het vuur in zich terug hebben laten aanwakkeren.

Maar tegelijk heb ik het even moeilijk.  Het voelt alsof er van mijn eigen vuur nog maar een vlammetje is overgebleven.  Ondanks de steun, de supporters en de warme woorden.  Vooral de onzekerheid, het niet weten wat de toekomst brengt weegt met momenten zwaar.  Ook het leed dat mensen meedragen komt binnen als je nabij bent en je je verbonden voelt.

Ik weet dat een vuur af en toe eens mag 'flakkeren', fel branden of zelfs bijna uitdoven.  Dat is eigen aan vuur en dat komen we ook tegen onderweg op het levenspad van onze mensen.  Ook op mijn eigen pad voel ik mijn passie, mijn geloof, mijn twijfel, mijn talent en mijn droom soms 'flakkeren'.

Daarom ga ik de komende periode extra zorg dragen voor dat kleine vlammetje. Dankbaar dat dit kan, hoopvol en vol vertrouwen dat het snel terug sterk genoeg zal worden om onze wilde plannen en dromen verder in de wereld te zetten.

Liefste peter, sorry dat de toon in deze nieuwjaarsbrief misschien toch niet de juiste is.  Maar het hoeft niet altijd 'juist' en 'perfect' te zijn, toch?  Fout, scheef, juist, recht, groot, klein, open, eerlijk of kwetsbaar: we zijn allemaal mensen.

Dankjewel om te zijn wie je bent, om te doen wat je doet en voor jouw warme, open huis in Turnhout!

Aan jou en je geliefden: een warm 2020!

Je kapoen, 

Eva

Arendonk 1 januari 2020