Nieuwjaarsbrief aan Stefan Perceval (2022)

02-01-2022

Liefste Peter,

Ik ben wat later met mijn wensen.  2022 heeft me ingehaald.  Maar ik hecht belang aan traditie: het geeft me zekerheid en houvast in onzekere tijden.

Wat een jaar, alweer...

2021 was voor mij een jaar vol warmte, vertrouwen, geloof en kracht.  En tegelijkertijd eentje van tegenstellingen, polarisatie, onzekerheid en pijn.

Onze BABBELBUS mocht, ondanks het lastige Corona-jaar, af en toe uitrijden om warmte te vervoeren, te luisteren, mensen te connecteren en op zoek te gaan naar dromen.  Het grootste gedeelte van onze tijd ging dit jaar echter naar het creëren van een Stuyfplek.  We mochten mee onze schouders zetten onder dit fantastische initiatief in de Turnhoutse Parkwijk.  Daarnaast werd ook onze weggeefwinkel geboren, mochten we in het Molse mee met de Xenner-caravan en bleven we op pad met mensen in de zoektocht naar hun plekje.

Zoals je weet focus ik me graag op de positieve vibes.  Ze geven me de kracht en de energie om te doen wat ik doe.  Ik vlieg graag hoog.  Mijn dromen achterna én die van anderen. Zwevend op een wolk van mogelijkheden.  Maar wie hoog vliegt... valt regelmatig en dat doet pijn.  De ene val al wat harder dan de andere.  Maar die 'val-pijnen' vertellen zoveel.  Ze zorgen er telkens voor dat ik, surfend op nieuwe wolken, beter en beter leer navigeren.  En weet je, soms geeft dat surfen meer voldoening dan het bereiken van de uiteindelijke bestemming... Gelukkig zijn we levenslang onderweg en zijn er nog vele wolken.

In de zomer van 2022 bestaat SAMEN PLANNEN vzw al 5 jaar.  Meer dan ooit besef ik dat wat ik doe mijn roeping is.  Mijn passie.  Mijn lot.  Ik kan niet anders.  Hoe moeilijk het soms ook is, hoe hard de deur soms dichtslaat.  Maar ik kan niet anders.  Als ik terugkijk, op mijn tot nu toe afgelegde levensweg, vallen puzzelstukjes in elkaar.  Het moet zo zijn.  Dit weten en er ten volle naar leven geeft rust.  Ik ben ontzettend dankbaar voor wat ik mag en kan doen, de kansen, het geloof en het vertrouwen van velen.

En dat, dat gevoel van weten waarom, die bevlogenheid, vol-doening wens ik iedereen toe!

Liefste Peter, zoals elk jaar wil ik je bedanken: dankjewel om te blijven dromen.  Dankjewel om te blijven vliegen.  Dankjewel om te laten zien dat het anders kan.  Dankjewel om tochtgenoot te zijn.

Aan jou en al wie je lief is: een hartverwarmend 2022!

Je kapoen,

Eva

Arendonk, 1 januari 2022